سبزی خشک

آش گشنیز 👈طرز تهیه آش + 5 خواص شگفت انگیز 👉

آش گشنیز

آش گشنیز طعمی بهاری برای روزهای سرد

 آش گشنیز، یکی از آش‌های سنتی و پرطرفدار ایرانی است که با عطروطعم بی‌نظیر گشنیز، طعمی بهاری به روزهای سرد زمستان می‌دهد. این آش نه‌تنها خوشمزه و دلچسب است. بلکه به دلیل خواص فراوان و فواید سلامتی موردتوجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. در این مقاله قصد داریم به طور کامل به بررسی این آش خوشمزه بپردازیم و طرز تهیه، خواص و نکات مربوط به آن نیز را شرح می‌دهیم.

 آش گشنیز از جمله آش‌های قدیمی که از دیرباز موردتوجه ایرانی‌ها قرار گرفته است و سابقه‌ای طولانی در آشپزی ایرانی دارد. قدمت این آش خوشمزه را می‌توان به دوران باستان نسبت داد و گفته می‌شود که در دربار پادشاهان هم سرو می‌شده است. در طب سنتی ایرانی، برای درمان سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن از این آش به‌عنوان یک غذای دارویی استفاده می‌شده است.

 سبزی‌ خشک راهی هوشمندانه برای تهیه آش گشنیز

 انتخاب هوشمندانه و کاربردی برای تهیه آش گشنیز استفاده از گشنیز خشک شده است. زیرا عطروطعم طبیعی گشنیز خشک شده در طول سال حفظ می‌شود همچنین در فصولی که سبزی تازه در دسترس نیست به‌راحتی می‌توان استفاده کرد. وقتی از سبزی خشک استفاده می‌کنیم زمان تهیه و آماده‌کردن آش نیز کاهش می‌یابد و دیگر نیازی به شستن و خشک‌کردن ندارید.

 مواد لازم برای تهیه آش گشنیز

 تهیه آش خوشمزه گشنیز برای ۴ نفر، مواد زیر را نیاز دارید:

سبزی آش:۴۰۰ گرم برنج: ۱ پیمانه عدس:۲/۱ پیمانه نخود:۴/۱ پیمانه گوشت چرخ‌کرده:۱۰۰ گرم پیاز: ۱ عدد سیر: ۱ حبه گشنیز خشک یا تازه:۳۰۰ گرم زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری فلفل سیاه: به مقدار لازم نمک: به مقدار لازم آب: به مقدار لازم روغن: به مقدار لازم

 ۱. ابتدا سبزی‌های آش را پاک کنید و بشویید. سپس آن را به‌صورت ریز خرد کنید.

 ۲. نخود و عدس‌ها را از چند ساعت قبل خیس کنید.

 ۳. پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا سرخ و طلایی شوند. سپس سیر رنده شده را نیز به آنها اضافه کنید و کمی تفت دهید.

 ۴. گوشت چرخ‌کرده یا گوشت تکه شده را به همراه زردچوبه و فلفل سیاه به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

 ۵. عدس، نخود و برنج خیس‌خورده را به همراه آب به قابلمه اضافه کنید. به‌اندازه‌ای آب به آن اضافه کنید که روی مواد حدود ۲ تا ۳ بندانگشت آب بپوشاند.

 ۶. سپس حرارت را زیاد کنید تا آش به جوش بیاید، بعد از جوش‌آمدن آش، حرارت را کم کنید و اجازه دهید آش به‌آرامی بپزد تا حبوبات پخته شوند.

 ۷. سبزی آش خرد شده یا سبزی خشک شده را به آش اضافه کنید و هم بزنید.

 ۸. گشنیز تازه را نیز ساطوری کنید و به آش اضافه کنید می‌توانید گشنیز خشک هم استفاده کنید.

 ۹. نمک آش را اندازه کنید و در صورت نیاز به آن نمک اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: خلال گوجه فرنگی (خرید + قیمت )

 ۱۰. آش را به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت دیگر بپزید تا جا بیفتد.

 ۱۱. آش گشنیز را در ظرف موردنظر بکشید و با مقداری پیازداغ و کشک تزیین کنید.

آش گشنیز خوشمزه

 خواص فراوان آش گشنیز

 آش گشنیز فواید سلامتی بسیاری دارد. برخی از این خواص عبارت‌اند از:

تقویت سیستم ایمنی بدن: به دلیل داشتن ویتامین C و آنتی‌اکسیدان به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

درمان سرماخوردگی: گشنیز چون خاصیت ضدالتهابی دارد به تسکین علائم سرماخوردگی مانند احتقان و گلودرد نیز کمک می‌کند.

هضم آسان: به دلیل داشتن فیبر بالا به هضم آسان غذا کمک می‌کند.

سلامت قلب: کلسترول خون را نیز کاهش می‌دهد و به‌سلامت قلب کمک می‌کند.

کاهش وزن: کالری و چربی کمی دارد و می‌تواند به‌عنوان یک وعده‌غذایی سالم برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، استفاده شود.

آش گشنیز-گشنیز خشک شده

 نکات تکمیلی برای خوشمزه‌تر شدن آش گشنیز

 برای تهیه یک آش خوشمزه و دلچسب با دانستن این نکات در نتیجه نهایی تفاوت بزرگی ایجاد می‌شود اول از هنگام تفت‌دادن پیاز از حرارت ملایم استفاده کنید تا پیازها کاراملی شوند که طعم غذا را نیز بهتر می‌کند. به‌جای آب معمولی از آب مرغ یا آب گوشت استفاده کنید.

 قبل از اینکه برنج را به آب اضافه کنید به‌خوبی بشویید تا نشاسته اضافه آن از بین برود و آش شما کمتر چسبنده باشد.

با رعایت این نکات می‌توانید آش خوشمزه‌ای درست کنید اگر به پخت غذاهای مقوی و اصیل علاقه‌مند هستید در بلاگ‌های دیگر فارم ارگانیک می‌توانید طرز تهیه انواع غذاها را مثل کوکو سبزی یا قورمه سبزی را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *