سبزی ارگانیک و خشک شده از بینظیر طعمدهندهها برای انواع پلوها، خورشتها و سالاد است. عطر و بویی که دارند در خوشمزه شدن غذا تاثیر بهسزایی دارد. استفاده از سبزیهای خشک شده، تفاوت در غذاهای اصیل ایرانی نسبت به غذاهای فرنگی را ایجاد میکند. کاربرد سبزی خشک در غذاهای ایرانی به چندین صده پیش میرسد.
زمانی که فریزر و یخچالی برای ماندگاری بالای سبزی وجود نداشت مردم آن را خشک میکردند و در جای خشک و خنک نگهداری میکردند که هیچگاه خراب نمیشود. امروز نیز دیگر افراد طبقات فریزر خود را با انواع سبزیجات پر نمیکنند بلکه آنها را خشک میکنند تا جای اضافی را در یخچال اشکال نکند.
علاوه بر نگهداری آن میتوانیم به عطر و مزه سبزی خشک شده اشاره کنیم به قول معروف این کجا و آن کجا، سبزی ارگانیک خشک شده کیفیت و مزه عالی در برابر سبزیهای منجمد و فریزری دارد.
در فروشگاه فارم ارگانیک میتوانید انواع سبزی خشک ارگانیک موجود می باشد.
نحوه تهیه سبزی خشک
تهیه سبزی خشک چند ترفند مهمی دارد که در صورتی که آنها را به کار ببندید در نهایت سبزی خشک باکیفیتی را تولید میکنید که شما را از سبزیهای بازاری بینیاز میکند. اما اگر شاغل هستید و وقت آن را ندارید که به خشک کردن سبزی بپردازید میتوانید آن را از طریق فروشگاه فارم ارگانیک خریداری کنید. انواع سبزیجات خشک را با نام پودینه طبس به فروش میرساند.
- ابتدا سبزی را به دقت تمیز و برگ برگ کنید فرقی ندارد کدام نوع از سبزی باشد نعناع، ترخون، شوید، مرزه، جعفری و انواع سبزی آشی، پلویی یا خورشتی باشد.
- هنگام شستشو حتما آن را با آب نمک ضد عفونی کنید نیازی به شوینده نیست برخی مقداری مایع در آن میریزند که بیشتر موجب سرطانی شدن سبزی ارگانیک میشوند.
- سپس آن را در سایه و برروی زیر انداز پخش کنید تا خشک شود. اگر در این محیط خشک شود رنگ آن تغییری نخواهد اگر البته در زمان طولانی تری خشک میشود. اگر آن را روبروی آفتاب خشک کنید زودتر خشک میشود اما سبزی تغییر رنگ خواهد داد و بیرنگ تر خواهد شد. انتخاب با خودتان است که کدام روش را برگزینید.
- یکی از ترفندهای ساده برای تهیه سبزی خشک به این شکل است که آن را همراه با ساقه شسته و در قسمت ساقه آن را به هم ببندید و در مکانی آویزان کنید بعد از خشک شدن آن را باز کرده و برگهای خشک شده را جدا کنید. در این صورت میتوانید از ساقه خشک شده نیز در ترشی و شورها استفاده کنید.
نحوه نگهداری از سبزی ارگانیک
یکی از دلنگرانیهایی که خانمها دارند در مورد نحوه نگهداری از سبزی خشک است که عطر و بوی آن تغییر نکند و تغییر مزه ندهید. مهمترین مسئله نحوه نگهداری از این محصول است. در صورتی که در محیط نامساعد قرار بگیرد تغییر بو و مزه میدهد. چاره کار آسان است برای نگهداری باید بسته بندی مناسبی را در نظر گرفت. از خرید سبزی که دارای بسته بندی نامناسب است یا تاریخ تولید درستی ندارد یا به صورت فلهای است جدا پرهیز کنید.
بعد از خرید سبزی ارگانیک آن را در یک ظرف درب بسته یا ظروف مخصوص ادویه قرار دهید. به هیچ عنوان درب آن را باز نگذارید گاهی بعد از مدتی بوی مطبوع سبزی از بین میرود چون در فضای باز بوده و درب آن بسته نشده است. در صورتی که در محیط خوبی نگهداری شود تا یک سال نیز مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین میتوانید آن را در محیط خنک و خشک قرار دهید.
اگر در محیط نمناک باشد در عرض چند روز دچار کپک میشود و قابل استفاده نیست. اگر در شهرهای شمالی زندگی میکنید و همیشه محیط شهرتان شرجی است، حتما سبزی خشک شده را درون یخچال نگهداری کنید.
ویژگی سبزی ارگانیک
چه نوع سبزی خشک شده برای مصرف مناسب است؟ آیا از ویژگیهای سبزی ارگانیک باکیفیت اطلاعی دارید؟ اگر دوست دارید بیشتر در مورد ویژگی آن اطلاع یابید همراه ما بمانید.
بیشتر بخوانید:
خلال گوجه فرنگی (خرید + قیمت )
- سبزی باکیفیت دارای رنگ مناسب است البته برخی از سبزیها به دلیل تفاوت در گونههای آنها ممکن است تیره یا روشنتر باشند و این مورد دلیل بر عدم کیفیت آن نیست.
- سبزی خشک شده باید تمیز و بدون هیچ گرد و خاکی باشد یعنی در یک محیط خوب و بهداشتی و با دستگاههای روز خشک و بسته بندی شده باشد. سبزی باکیفیت به نحوی خشک میشود که از ارزش غذایی آن کاسته نشود.
- سبزی به درستی خشک و غربال شده باشد و درون آن تکههای درشت و چوبی وجود نداشته باشد چون در موقع پخت غذا با مشکل مواجه میشوید.
- دارای بسته بندی مناسب باشد که در موقع نگهداری از آن به مشکل خاصی برخورد نکنیم. داشتن علامت استاندارد، سیب سلامت، تاریخ تولید و انقضاء از مزیتهای آن محسوب میشود.
طرز استفاده از سبزی ارگانیک
سبزی خشک به دلیل طعم خوب و مزایای عالی که دارد دوست داران زیادی آنرا در غذاهای مختلف استفاده میکنند. برخی در غذاهای رایج مثل انواع آش و پلوها فقط از آن استفاده میکنند اما برخی از افراد حتی در انواع پیش غذا نیز آن را به کار میبرند. در انواع ماست و سالاد کارایی زیادی دارد.
از آنجایی که سبزیهای خشک شده دارای طبعی گرم هستند از آنها برای رفع سردی بدن نیز استفاده میکنند. انواع سردیجات مثل گوجه، خیار، ماست و برنج و ماکارونی و غیره که دارای طبع بسیار سردی هستند برای بدن مضر هستند، اما اگر با مقداری سبزی خشک طبعشان گرم شود دیگر ضرری برای بدن نخواهند داشت.
طرز استفاده از این محصول به چند شکل است. سبزی ارگانیک را در انواع آشها میتوان استفاده کرد. این سبزی اعم از نعناع، شوید، گشنیز و جعفری خشک شده هستند. در انواع پلو مثل شوید پلو کارایی دارند که در لابه لای برنج، بعد از آبکش کردن برنج قرار میگیرد. دیگر مورد استفاده از آنها درون غذای مطلوب ایرانیها یعنی آبگوشت است که سبزی خشک ترخون و مرزه برای این غذا مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از بیشترین موارد استفاده از این محصول برای انواع ترشی و شورها است.
اغلب سبزی مورد استفاده در شورها ترخون و نعناع است. این دو ترکیب عطر و مزه بینظیری به شور و ترشیها میدهد. لیته از بهترین نوع ترشی شهرهای جنوبی کشور است که سبزی خشک خاص خود را میطلبد. در پخت انواع دلمه نیز کاربرد دارد. در برخی نوشیدنی مثل دوغ که در کشور از محبوبیت زیادی برخوردار است نیز با سبزی مخصوص خود عطر و مزه دیگری ندارد.
اگر توجه کرده باشید شورهای بازاری عطر فوقالعاده دارند زیرا از این سبزی برای بهتر شدن مزه آن استفاده میکنند. افرادی که دارای بیماریهای مانند دیابت هستند باید ماست را همراه با گشنیز خشک شده مصرف کنند که به خوبی قند خون را کاهش میدهد.
ماست و سبزی خشک نعناع یک چربی سوز عالی است برای کسانی که دوست دارند لاغر شوند توصیه میشود آن را مصرف کنند. دم کرده برخی از این سبزیها نیز برای سلامتی بدن مناسب هستند مثلا دم کرده نعناع برای سرماخوردگی، آسم و تنگی نفس کاربرد دارد.
به جای آنکه انواع طبقات فریزر را پر از سبزیهای یخ زده کنید همان سبزی را به صورت خشک شده تهیه کنید. به طور مثال سبزی قرمه و خورشتی را به صورت خشک بخرید و در موقع استفاده آن را در داخل کمی آب بریزید و بعد از خیس شدن آن را مصرف نمایید. سبزی خشک خیلی دیر کهنه میشود ولی اگر بهتر است آن را تازه تر بخرید و استفاده کنید چون همیشه در دسترس است و از طریق فروشگاه فارم ارگانیک میتوانید آن را عمده و تکی بخرید.
خواص سبزی ارگانیک
سبزی ارگانیک یک منبع غنی از مواد معدنی است که دارای ارزش غذایی بیشماری هستند. این ماده غذایی انواع مختلفی دارد همچون نعناع، ترخون اسفناج، جعفری، مرزه، آویشن کوهی، تره، سبزی لیته، سبزی لیته بادمجان، سبزی قرمه، سبزی پلو، سبزی کلم پلو، سبزی دلمه، سبزی شوید پفکی، سبزی تره کوهی، سبزی دوغ و ماست و غیره که هر کدام خاصیت جداگانه دارد. به طور کلی همه سبزیجات از یک سری خواص خاصی برخوردار هستند که آنها را نام میبریم.
- همه سبزی ارگانیک به دلیل سبز رنگ بودنشان یک منبع غنی از آهن بهشمار میرود. از آنجایی که همه خانمها از کم خونی رنج میبرند بهتر است در بیشتر غذاهای خود از سبزی استفاده کنند حتی اگر درون غذا آن را استفاده نمیکنید میتوانید به صورت چاشنی به دسر و پیش غذا آن را اضافه کنید.
- بیوتین از دیگر ویتامینهای مورد نیاز برای رشد مو است که در بافت سبزی وجود دارد. مصرف آنها باعث پیشگیری از ریزش مو و کچلی میشود.
- از خواص دیگر آن داشتن مقادیر زیادی از ویتامین A است. انواع ویتامین B ۱ تا ۱۲ را شامل میشود.
- ویتامینهای مورد نیاز برای رشد جنین و سلامتی مادر را دارد. در این دوران به هیچ وجه مصرف انواع سبزی را فراموش نکنید.
- پیشگیری از انواع سرطان بهخصوص سرطان معده از خاصیتهای مهم سبزی خشک است. در صورتی که نمیتوانید از سبزی تازه مصرف کنید و دچار درد معده میشوید سبزی خشک را جایگزین آن کنید.
- طبع گرمی که دارد میتواند بلغم زا باشد اگر بدنتان دچار سردی شده است حتما سبزی را در سفره غذایی خود بگنجانید.
- کلسیم از مواد غنی موجود در این محصول است در صورتی که پوکی استخوان دارید حتما آن را مصرف کنید.
نتیجه نهایی
سبزی ارگانیک خشک پودینه طبس خشک شده به چند دسته تقسیم میشوند. سبزی آشی، سبزی سوپی، سبزی خورشتی و سبزی لیته و دلمه که موارد استفاده از آن را بیان کردیم. اگر شما نیز به دلیل مشغله کاری زیادی که دارید نمیتوان سبزی را به حجم عمده بخرید یا از سبزیهای فریزر شده دل خوشی ندارید و طعم آن را نمیپسندید، حتما از طریق سایت ما سبزی ارگانیک خشک شده را به راحتی سفارش دهید. سفارش این محصول به صورت عمده مناسب رستورانها، بیمارستان، پادگان و خوابگاههای دانشجویی و غیره است. برای سفارش این محصول از طریق راههای ارتباطی داخل سایت اقدام کنید. سایت فارم ارگانیک از جمله فروشگاههای بزرگ آنلاین است که انواع متنوعی از سبزی خشک را به فروش میرساند.